Hår og hårrødder

Biotin bidrager til at bevare den normale hårvækst og dermed en god hårkvalitet

Hårroden har en meget aktiv energiomsætning. Hårroden producerer hele tiden nye celler til voksende hår. Hårrodens celler gennemgår celledeling 5 gange hurtigere end andre celler.

De nye celler overtager pladsen fra de tidligere celler og presser de gamle op i gennem hårets rodkanal. Keratinet i cellerne hjælper med at skabe det nye hårstrå som vokser op og bliver synligt i hårbunden.

Hårroden strækker sig dybt ind i de nedre lag af huden. Det er altid placeret i en lille vinkel til huden og derved bestemmer dette retningen af hårvækst.

Voksende hår, stort

Den er forsynet med en række celler, der ligesom på et løg er placeret i lag, hvor hvert enkelt lag spiller en bestemt rolle i opbygningen af håret.

Hår er dannet i hårroden og forsynes med næringsstoffer gennem blodkarrene. Her producerer de byggestenene i håret. De giver håret stabilitet og bidrager til hårfarve. De stoffer, der er nødvendige for hårvækst og for at bevare hårets kvalitet, optages af roden. Håret (hår) dyrkes i et rørformet hulrum i huden, kaldet hårsækken. Håret har en diameter på 0,1 mm. En vigtig byggesten i hår er keratin (et protein). 

Hårroden er byggestenen for en normal hårvækst.

En ung kvinde med smukt rødt hår, set bagfra, stående i naturen

Vokser mit hår hele livet:

Hårrødderne har en begrænset levetid. Et hår vokser i op til 7 år uden afbrydelser. Først derefter falder det af.

root wave